Silk Road'ın Kurucusuna Ömür Boyu Hapis Cezası Geldi!

Silk Road'ın Kurucusuna Ömür Boyu Hapis Cezası!



Uyuşturucu kaçakçılığından silah ticaretine kadar yasa dışı her türlü işlemin yapıldığı Silk Road’un kurucusu, çıkarıldığı mahkemece ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

İnternet dünyasının ‘en pis’ işlerinin yapıldığı Silk Road’un kurucusu, beklenildiği gibi ağır bir cezaya çarptırıldı. Uyuşturucu ticareti, kara para aklama ve silah ticareti gibi birçok yasa dışı satışların gerçekleştirildiği Silk Road (İpek Yolu) sitesinin kurucusu olan Ross Ulbricht, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Federal savcıların verdiği bilgilere göre Silk Road üzerinden 200 milyon dolarlık uyuşturucu satışı gerçekleştirilmiş. 2013 yılında Ulbricht yakalandıktan sonra site kapatılmış ve Şubat ayında da üç yıldır bu siteyi işletmekten dolayı suçlu bulunmuştu.

Silk Road’a sadece TOR (kullanıcıların kişisel bilgilerinin ve bulundukları ülkenin belli olmadan gezinti ya da işlem yapabildikleri ağ) aracılığıyla girilebiliyordu. Bu sistem, ABD hükümeti tarafından aktivistlerin kimliklerinin belli olmadan faaliyet gösterebilmesi için yaratılmıştı. Fakat TOR daha sonra yasa dışı işlemler için kullanılmaya başlanmıştı.



Eroin dahil her türlü uyuşturucuyla birlikte sahte pasaportun bile satın alınabildiği sitenin, FBI tarafından yayınlanan bilgilere göre 1 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor.