Kişisel Bilgisayarınızın Güvenliği

     Konu1:            Kişisel Bilgisayar Güvenliği

Güvenlik Duvarı veya Ateş Duvarı, (İngilizce: Firewall), güvenlik duvarı yazılımı, bir kural kümesi temelinde ağa gelen giden paket trafiğini kontrol eden donanım tabanlı ağ güvenliği sistemidir. Birçok farklı filtreleme özelliği ile bilgisayar ve ağın gelen ve giden paketler olmak üzere İnternet trafiğini kontrol altında tutar. İP filtreleme, port filtreleleme, Web filtreme, içerik filtreleme bunlardan birkaçıdır.
Birçok kişisel bilgisayar işletim sistemleri, Internet'ten gelen tehditlerine karşı korumak için yazılım tabanlı güvenlik duvarları içerir.Ağlar arasında veri aktaran birçok yönlendirici firewall bileşenleri içerir ve, birçok firewall temel yönlendirme işlevlerini gerçekleştirebilir.Bunun dışında bilgisayar ve işletim sistemi güvenliğini sağlamak kişisel bilgilerinizi güvene almak için Antivirüs ve antilogger programları kullanıp bilgisayarınızı sık sık taratabilirsiniz.
İnternet küresel kullanım ve bağlantı açısından oldukça yeni bir teknoloji iken Firewall teknolojisi 1980'lerin sonunda ortaya çıkmıştır.


Previous
This is the oldest page
Thanks for your comment