WhatsApp hakkında bilmeniz gereken şeyler!

WhatsApp'ın Bilinmeyen Yönleri


Günümüzde akıllı telefon kullanıcıları artık sms atmıyor. Herkes (büyük çoğunluk) birbiriyle Whatsapp'tan konuşuyor. Whatsapp üzerinden hem fotoğraf, ses, video atabiliyor olmamız, ayrıca bizlere MSN günlerimizi hatırlarttığı için de ayrıca bir sempati besliyor olabiliriz.

Bu yazımızıda sizlere Whatsapp hakkında çok bilinmeyen ipuçları göstereceğiz.
 

 "Son görüntülenme tarihi" sorunsalı


Bu dert birçok arkadaşımızın başını yakmıştır. Hele bir de ruhu kezban bir kız arkadaşı varsa "gece saat 3'te ne işin vardı Whatsapp'ta" diye bir mesajla uyanırsınız sabaha. Artık bunu kapatabiliyorsunuz. Ayarlar- Hesap - Gizlilik - Son Görünme adımlarını izleyerek kapatabilirsiniz. Bu arada bu ayarı kapattığınızı anlayan kezban bu sefer bunun için bir olay çıkartır.


 

 Whatsapp'ı kilitleyin


Telefonunuzu sizden başkalarının kurcalaması çok gıcık bir olaydır. Hele ver şu fotoğrafa bakayım deyip, sırayla bütün fotoğrafları dolaşan insanlar gerçekten çekilmez oluyorlar. Neyse konuyu saptırmadan Whatsapp'ı kilitleme olayına gelelim. Google Play Store üzerinden indirebileceğiniz Whatsapp Lock isimli uygulama sayesinde  bir pin kodu giriyorsunuz ve artık Whatsapp'ı her açtığınızda sizden bir şifre istiyor.


 

 Farklı dosya formatlarını gönderin


Whatsapp üzerinden karşı tarafa bir pdf atamamak resmen çile. Whats Packed 2 Ads isimli uygulama sayesinde bu çileden kurtulaiblirsiniz. Pdf, apk, zip gibi dosya türlerini bu uygulama ile rahatlıkla karşı tarafa yollayabiliyorsunuz. Bu uygulama sadece Android'te mevcut maalesef.


 

 Silinmiş mesajlarıma ulaşılabilir mi? (Tehlike çanları)


Diyelim bir mesajı yanlışlıkla sildiniz ve sizin için hayati önem taşıyor (bir mesaj nasıl hayati önem taşır?). Whatsapp'ın bu yıl gelen özelliği ile bu olayı kolayca halledebilirsiniz. Tek yapmanız gereken Whatsapp'ı silip yeniden kurmak. Kurulumdan sonra Whatsapp size "abi mesajlar vardı senin, geri getireyim mi onları?" diye soruyor.


 

 Android'e bir kıyak daha!


Android'de ana ekranınıza Whatsapp üzerinden sık konuştuğunuz kişilerin kısayolunu ekleyebiliyorsunuz. Konuşma pencerelerinin olduğu ekranda kişinin üzerine uzun süre basılı tutarak "Sohbet kısayolu ekle" seçeneğine dokunun. Bu kadar basit. 


 

 Profil resminizi kimse görmesin! 


Bu ayar çok bilinen bir ayar değil ve bundan rahatsız olan kullanıcılar da mevcuttur. Ayarlar-hesabım-gizlilik yollarını izleyerek profil fotoğrafınızı kimlerin görebileceğini ayarlayabilirsiniz.


 

 Whatsapp resimlerini galeride görmekten bıktınız değil mi?


Whatsapp'ta size yollanan fotoğraflar ve videolar galerimizle senkronize oluyor. Bu durumu engelleme şansınız var. Android için herhangi bir dosya yöneticisi indirin. Bu uygulamadan Whatsapp klasörünü bulun. Whatsapp'ın içindeki images klasöründe  yeni bir dosya olurşturun ve bu dosyanın adını .nomedia olarak ayarlayın. Artık resimler galeride çıkmayacak. iOS için ise yapmanız gereken tek şey ayarlar-resimler kısmından Whatsapp'e olan erişimi kaldırın.

Thanks for your comment